Над 3000 снегорина са готови да обработват настилките

Снимка: nova.bg

От АПИ апелират шофьорите да карат автомобили със зимни гуми

Над 3000 снегопочистващи машини са готови да обработват настилките по републиканските пътища. Отделно във всяка община разполагат с техника за почистване на снега. В София тази вечер ще излязат 160 машини, които ще чакат снежинките на 68 точки. Заради прогнозата, че към полунощ ще започне да вали сняг, машините вече се подготвят с материали. Около два часа преди полунощ техниката ще е на пътя, готова да започне работа.

Преди първия сняг има точни указания къде да чистят машините с приоритет. Местата са съобразени и с големия брой заразени с коронавирус. 

„Ще започнат да обработват първо маршрутите на масовия градски транспорт, след това вече опасни и стръмни участъци, улиците от обществена значимост и, ако е необходимо, ще се влезе и във вътрешнокварталните улици. Ще бъдат обработени трасетата около здравни заведения, болници, с цел да не се създадат някакви проблеми.”, обясни Стефка Енчева от Столичен инспекторат.

След първоначалната обработка на настилките в София, ще има и сутрешно почистване.

„Тъй като се очаква и сутринта към 6-7 часа да спаднат температурите към минус 7-8 градуса, което може да доведе и до заледяване”, поясни Енчева.

Всички снегопочистващи фирми са били проверени и не са открити нарушения. Сред тях и тази, която обслужва централната градска част. А от Агенция „Пътна инфраструктура” апелират шофьорите да карат автомобили със зимни гуми, да спазват дистанция и да не правят резки маневри. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn