Изписаха един от затрупаните в тунел „Железница“

Снимка: БГНЕС

„Всичко стана за секунди, помня как скалната маса се свлече върху нас и настана паника"

“Щастлив съм, че ме изписват и че съм жив и здрав”, каза Георги Филипов, затрупан до гърдите при инцидента на 24 юни в тунел „Железница“ и отървал се само с коремна травма, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград. 

47-годишният технически ръководител от Белово днес бе изписан от отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград. Той каза, че всичко станало за секунди, свлекли са около 15 куб. метра скална маса, с тежест от над 20 тона.

Другите му двама колеги са на лечение във ВМА-София, след изписването му Георги каза, че иска да ги види и че се притеснява за тях.

„Всичко стана за секунди, помня как скалната маса се свлече върху нас и настана паника. Тези, които запазиха самообладание започнаха да ни откопават – първо мен, след това останалите двама”, спомни си мъжът.

Георги каза още, че това, което е станало, е нямало как да бъде избегнато. Всичко е било според проекта и книгите.

„Имаше тънък глинен слой, в него е влязла вода и целият масив слезе надолу, падайки върху нас. Скалата бе ронлива, а не гранит. Всички извадихме много голям късмет, все пак сме дошли да работим, а не да умираме“, завърши Георги. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK