Прожектират филм за опасността от дрогата в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив
Кампания по превенция на наркоманиите и трафика на хора ще се проведе в Благоевград. Инициативата е насочена към подрастващите, като включва два панела - образователен филм и конкурс за ученици. 
 
В два дни ученици, жители и гости на Благоевград ще бъдат запознати с опасностите, които крият наркотиците и рисковите контакти и запознанства, които въвличат младите момичета в трафика на женска плът.
 
„Наркотиците и трафика - реалната опасност” е името на образователния филм, който ще постави акцент върху две от най-страшните теми в нашето съвремие. Той ще бъде прожектиран утре от 13.00 часа в VI СОУ „Иван Вазов” и на 7 ноември от 12.30 часа в Младежки дом-Благоевград. Организатори на събитието са Община Благоевград, Общински съвет по наркотични вещества и Младежки дом-Благоевград.  
 
Вторият панел на инициативите, насочени към превенции на наркоманиите, е конкурсът за ученици от 1 до 12 клас. Те ще имат възможност да пишат, рисуват или презентират в рамките на две теми: „Моят любим национален герой” - за ученици от 1 до 4 клас, и „Човекът- свободен и независим” - от 5 до 12 клас. Срокът, в които желаещите могат да се включат с разсъждения по темите е 23 декември 2013 година. Произведенията могат да бъдат подавани на място или изпратени по пощата на адрес: град Благоевград, пл. „Георги Измирлиев” 1, стая 516 . 
 
Целта на мероприятията е да бъде събудено съзнанието на младите хора, които да се включат активно в разпространението на информация за вредата от наркотиците, предлагане на мерки за предпазване и посочване на добри примери за разрешаване на проблемите с трафика на хора и наркоманиите.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK