Близо 30 кг опасни отпадъци събраха в еднодневна кампания за Деня на Земята в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

Близо 30 кг опасни отпадъци са събрани от домакинствата в Гоце Делчев в рамките на еднодневната кампания, организирана от общинската администрация по повод Деня на Земята.

11.4 кг опаковки, съдържащи остатъци от опасни вещества или замърсени с опасни вещества; 4.4 кг киселини; 8.6 кг основи; флуоресцентни тръби и други отпадъци, съдържащи живак, живачни термометри и живак - 0.88 кг; цитотоксични и цитостатични лекарствени продукти – 2.42 кг, или общо  27,7 кг, които местните жители са съхранявали в домовете си. 

Опасните отпадъци бяха събирани в организиран мобилен пункт на площад "Македония" в Гоце Делчев, от който се възползваха много неврокопчани.

Община Гоце Делчев бе отличена с грамота заради своя принос в изграждането на национална система за събиране на опасни отпадъци от домакинствата в България.

Следващата кампания по събиране на опасни отпадъци чрез мобилен пункт ще бъде проведена на 20.10.2017 г. Домакинствата ще могат да предадат и тогава в мобилния пункт живачни термометри и ампули, живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност и други вредни препарати и лекарства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK