В 283 секции гласуват жителите на Кюстендилско за президент, вицепрезидент и национален референдум днес

Снимки: Infomreja.bg

В 283 секции гласуват жителите на Кюстендилска област на днешните избори за президент, вицепрезидент и национален референдум.

Общо имащи право на вот са малко над 135 хил., като най-голям е броят им в община Кюстендил - 67 хил. души, следвани от община Дупница.

Според данни от Районната избирателна комисия, македонците с българско гражданство, които също имат право да гласуват, са около 9000 лица.

Иначе изборният ден в Кюстендилско започна в нормална обстановка, информираха от РИК - Кюстендил. До този момент няма подадени жалби за нарушения.

400 служители на МВР ще се грижат за сигурността по време на изборите в Кюстендилска област.

Гражданите, чиито документи са изгубени, повредени или с изтекъл срок на валидност могат да получат Удостоверение от сектор „Български документи за самоличност“ - ОДМВР, за да могат да гласуват.

За целта те трябва да подадат искане в  ОДМВР - Кюстендил, или в РУ в областта за дните до 5 ноември 2016 г. от  08.30 ч. до 17.30 ч. и на 6 ноември  2016 г. от 08.00 ч. до 19.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK