Прохладните басейни на „Топлицата“ край Мусомища – оазис за спасяване от жегата

Снимка: Infomreja.bg

Хладните басейни с минерална вода край гоцеделчевското село Мусомища, известни още като „Топлицата“, и тази година са хит за спасяване от жегите на стотици жители както от Мусомища, така и от целия Гоцеделчевски регион.

Още от рано сутринта местата около хладките басейни се заемат от много хора, които през целия ден се наслаждават на хубавата природа и прохладата.

Минералните басейни край Мусомища са сред най-предпочитаните и това лято от местните жители и неврокопчани заради близостта им до града и най-вече – поради безплатния достъп до тях.

Тази година преди да настъпят жегите и летния сезон, кметът Тодор Либяховски, подкрепен от общинската администрация в Гоце Делчев, предприе ремонтни дейности на големия басейн на „Топлицата“ и подобряване на условията в целия обект, а преди дни започна и почистването и строително-ремонтни дейности на малкия басейн, който се ползва предимно от децата, и терена около него.

Басейните на „Топлицата“ край гоцеделчевското село Мусомища, където през лятото идват стотици хора, се ползват и през останалите сезони. Те са предпочитани и заради лечебните свойства на водата, както и заради липсата на такса за вход.

В интерес на истината, за стопанисване на „Топлицата“ от години с примамливи оферти се пробват десетки концесионери, но жителите на селото и местното кметство удържат на наплива от мераклии за лесни печалби с категоричното си мнение, че басейните с минерална вода би следвало да се ползват от хората безплатно.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK