Проговори бабата на 4-годишното дете, нахапано от питбул

Снимка: Infomreja.bg

Куче нахапа 4-годишно дете и възрастна жена в Дупница вчера. Собствениците на питбула бяха установени. Всъщност двете семейства делят общ двор.

Питбулът и собствениците живеят от около година там, а на мястото са били майката и бабата с двете деца.

Майката на Никол се е отървала само с уплаха.

Но момиченцето е с три шева на главата. „На входа ни нападна кучето“, разказа майката пред камерата на Нова телевизия, цитирана от сайта novini.bg. Те тръгнали към колата си и видели кучето на пътя.

„В нас нахлу паника, не знаехме какво да правим“, допълни жената. „Само си спомням, че бях на земята и бях върху детето“, разказа бабата за инцидента. Възрастната жена се борила с четириногото, за да може да го залъгва и да отнеме вниманието от внучката й. „Тя всъщност е ухапана първа по главата, после мен ме е захапало“, допълни още бабата.

„Кучето ме съблече и мен, аз тогава вече боса, гола се качих в колата“, върна лентата назад жената. Няколко жалби са подадени за кучето, като това е за трети път. „Ако беше игра, надали щяхме да имаме синини и рани по главата“, заяви майката. Сега глоба от 100 до 250 лева грози собствениците на кучето. „Аз няма да оставя нещата така“, категорична е жената. „Кучето не е виновно, виновни са собствениците“, заяви Явор Гечев от фондация „4 лапи“.



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK