Прогнози за разпределението на местата в новия ЕП и избирателна активност

Снимка: ЕП

Първите обобщени прогнози за състава на новия Европейски парламент, основани на екзитполове публикувани в 11 държави и предизборни намерения за гласуване в останалите 17 държави членки.

Тези данни са основани на национални прогнози, публикувани в 11 страни (Австрия, Кипър, Германия, Ирландия, Малта, Нидерландия, България, Хърватия, Франция, Дания, Словакия), и предизборни намерения в останалите 17 държави членки.

Прогнозите за местата ще бъдат актуализирани през вечерта, докато предварителните и официалните резултати пристигат от държавите членки, като първите предварителни глобални резултати се очакват около 00.15 ч. (българско време).

В сайта https://www.rezultati-izbori.eu/ могат да се намерят националните резултати, разпределение на местата по политически групи и държави, разбивка по национални партии и политически групи, съотношение между мъжете и жените сред евродепутатите и избирателната активност.

Прогнозите за избирателната активност показват значително увеличение на участието в изборите

Предварителните прогнози за избирателната активност в порядъка на около 51% (без данните от Обединеното кралство, които още не са известни) показват значително увеличение на участието в изборите и най-високата избирателна активност от последните 20 години.

В зависимост от резултатите от Обединеното кралство, общите резултати за избирателната активност биха могли да бъдат между 49 и 52%.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK