"Професия Лъжец" на Теди Москов разсмя Благоевград

снимки: Община Благоевград

Стотици зрители се смяха на "Професия Лъжец" в Благоевград. Постановката на Теди Москов, която тази година взе награда ИКАР за най-добър спектакъл, напълни голямата зала на ДТ «Никола Вапцаров» и бе изпратена с аплодисменти. Тя е част от репертоара на Държавен куклен театър-Варна и бе представена в Благоевград в рамките на театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ”.

"Професия Лъжец" проследява живота на българския народ от турско робство до наши дни. Акцент в постановката беше лъжата и истината. Лъжата от своя страна бе красива, тя носеше радост, макар и фалшива, а истината - тя като че ли бе по-лошият вариант. Така в края на спектакъла грозната истина победи красивата лъжа. В ролите се превъплътиха актьорите  Красимир Добрев, Боян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Евгения Василева и Екатерина Василева.

Втората пиеса, представена в неделната вечер, бе „Мечтата на Наташа“. Постановката е дело на столичния Младежки театър "Николай Бинев". Тя разказа за съдбите на три Наташи, техните мечти и дерзания. Зрителите бяха потопени в огнената пропаст на истинския живот от актьорите  Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова и Александър Томов.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK