Съдът отмени 50 000 лв. глоба на аптека в Гоце Делчев

Снимка: Shutterstock.com

Състав на Районния съд в Гоце Делчев отмени глоба от 50 000 лева на собственик на аптека в Гоце Делчев. Имуществената санкция е наложена с влязло в сила наказателно постановление, подписано от директора на РЗИ-Благоевград.

Делото е образувано по повод постъпила жалба от магистър-фармацевта Й.Л.Г. - едноличен собственик на аптека „Й. Г.“, намираща се на ул. „Цар Симеон“ в Гоце Делчев.

На 29.05.2017 година в 11.00 часа при извършена проверка на аптеката е било установено, че ключът от метална каса, съхраняваща наркотични вещества, се намира в лицето Гълъбов, без той да има издадена заповед за това. Същият е съпруг на управителката на аптеката Й. Гълъбова, която по време на проверката отсъствала от обекта.

На проверяващите било известно, че аптеката освен надлежна регистрация, има издадена и лицензия за продажба и търговия на дребно на лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Въпреки изложеното и твърденията на проверяващите от РЗИ, съдът счете, че атакуваното от управителя на въпросната аптека наказателно постановление подлежи на отмяна.

Според Й. Гълъбова при издаване на постановлението е допуснато съществено процесуално нарушение, а именно несъответствие между законовите разпоредби, които са били нарушени. Санкционната норма, приложена за определяне на наказанието - също, а оттам и основанието и размера на наложеното наказание.

Решението на гоцеделчевските магистрати подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административен съд - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

pataibalint01@gmail.com14:32 - 10.07.2018
Легитимни оферта за заем, Кандидатствай сега: Търсите ли бизнес заем? Личен заем, жилищен кредит, заем за кола, студентски заем, заем за консолидиране на дълг, обезпечени и необезпечени кредити, ипотека, рисков капитал и т.н. Или ви е бил отказан кредит от банка или финансов институция по каквито и да било причини. Ние сме частни кредитори, отпускащи заеми на бизнес-мъже / жени и физически лица с нисък и достъпен лихвен процент от 2% годишно. ако сте заинтересувани от заем, свържете се с нас сега в (pataibalint01@gmail.com) и вземете своя заем днес най-скоро. Легитимни оферта за заем.
Катрин Коул13:44 - 23.01.2018
Добър ден,    Ако сте бизнесмен или жена? Ако имате финансов стрес или имате нужда от средства за започване на собствен бизнес? Имате ли нужда от заем за да изплатите дълга или да платите сметките си? Имате ли нисък кредитен рейтинг и за вас е трудно да получите заем от местни банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем или финансиране като: а) личен заем б) образование, в) консолидиране на дълга, г) разширяване, д) и т.н.    Ние предлагаме Заеми на физически лица, Фирми и кооперативни организации с 3% лихвен процент годишно. Минималната сума, която можете да заемете, е $ 2,000.00 от САЩ до максимум $ 50 милиона. Моля, ако се интересувате, свържете се с нас с информацията по-долу. Свържете се с нас сега: info.trustfirm2012@gmail.com ИМЕ: Г-жа Катрин Коул Бърз и лесен заем
Запознат08:16 - 13.01.2018
Почти всички аптеки в Гоце Делчев продават наркотични вещества без рецепта, особено на редовни клиенти. Алчнотията няма граници, но рано или късно ще си получат заслуженото!
Абв23:26 - 12.01.2018
Представям си какъв е бил хонорара на адвоката на г-жа Гълабова!Браво!
Код за сигурност, въведете кода 9kd