2000 лв. глоба отнесе пияна неврокопчанка, подала фалшиви сигнали за пребита жена

Снимка: Infomreja.bg

Районен съд Гоце Делчев на свое заседание потвърди наложеното Наказателно постановление от началника на РУП в града на Т.Н.М от Гоце Делчев, санкционирана с глоба от 2 000 лева, която тя обжалва в съда.

Наказателното постановление е било наложено от началника на РУП-Гоце Делчев, на Т.Н.М. за това, че на 18.12.2016 година около 01.30 часа от жилище, намиращо се на ул.“С. П.“, е предала на тел.112 неверен и заблуждаващ сигнал, че приятелката ѝ Я. П. е бита и е в тежко състояние.

Сигналът е бил подаден от мобилен телефон, на който се е отзовал дежурен полицейски екип за оказване на помощ на пострадалата и за констатиране на евентуалното извършено над нея престъпление.

Така,  според свидетелските показания на полицаите в съдебна зала, около 01:30 часа те били изпратени от дежурния оперативен в полицейското управление на адрес ул. „Цар Борис“. След известно лутане полицаите установили, че улица с такова наименование в Гоце Делчев не съществува.

Малко по-късно последвало ново обаждане от Районното управление на МВР с посочване на втори адрес, който също полицаите не открили.  

При повторно проведения разговор от управлението, на дежурните същата нощ полицейски служители им било съобщено, че жена сигнализира за нанесен побой върху друга жена нейна приятелка ѝ, че въпросната Т.Н.М., ще ги чака на адрес ул. „И. А.“

Полицаите реагирали веднага, но на посоченото място не срещнали никого. От направените допълнителни уточнения полицейските служители отишли на ул. „С. П.“, в района на лаборатория за кръвни изследвания „Пролаб“.Там към тях се приближила именно Т.Н.М. във видимо нетрезво състояние и силно лъхаща на алкохол. Първите ѝ думи били „Хайде да тръгваме да търсим приятелката ми“ и горе-долу ги ориентирала на къде да се насочат. Пристигнали зад Дома на културата в Гоце Делчев, униформените попитали пияната М. „Какъв е проблемът?“, тя им отговорила „Давайте, няма време, жената е пребита, не ми вдига телефона“ и посочила точно жилищната сграда на своята позната.

Жалбоподателката Т.Н.М слязла от полицейския автомобил и влезнала във въпросната къща, било тъмно, най-вероятно хората вътре спали. Полицаите я последвали до двора и тя се качила по стълбите и започнала да тропа по входната врата. Чул се мъжки глас, който попитал: „Какво искаш? Нали ти казах да не идваш тука?“, след това същият мъж излязъл на терасата и обяснил на служителите на реда, че няма никакъв проблем и всички в къщата спят.

Полицаите свидетелстваха пред съда и заявиха, че са чули също от вътре жена да вика с недоумение на пияната Т.Н.М и да я пита „Защо идваш тука?“. Дежурните полицаи след всичко случило възприели, че ситуацията е спокойна, върнали се в полицейския автомобил, в който се качила отново и пияната М. и те я завели в полицейското управление, където и съставили акт, който тя подписала, а в последствие на база доказателствения материал за извършените нарушения, началникът на РУ-Гоце Делче, в й наложил глоба от 2 000 лева за фалшивите сигнали, подадени от нея на тел. 112.

Недоволна от наложеното наказание, Т.Н.М. сезира съда с искане за отмяна на наказателното постановление и глобата, която съдът в Гоце Делчев потвърди безапелационно.

Решението подлежи на обжалване пред Благоевградски административен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK