"Пиринските стражи" от Гоце Делчев на поход в Рила

Снимка: НП "Рила"

Дирекцията на „Национален парк „Рила“ и клуб „Пирински стражи“ към ІІІ ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев организираха образователен маршрут в НП „Рила“.

Посещението включваше интерпретативен преход по първия създаден в страната ботанически маршрут „Приятели на растенията“ от м. „Яворова поляна“ до Урдин циркус.

Групата, съставена предимно от ученици от ІІІ до VІІ клас – членове на училищния туристически клуб, се запознаха с уникалното биологично разнообразие на защитената територия, като основна тема бе представителната флора на Парка и планината.

Експерти от Националния парк дискутираха с участниците въпроси, свързани с резерватните територии и водните ресурси, както и мерките за опазване на видовете и техните природни местообитания, популяризирането на природозащитните дейности, спазването на установените режимите и нормите и правилата за поведение в защитената територия.

Наличието на представители на едрите гръбначни животни и птици, както и редките и защитени растения по маршрута изненадаха и впечатлиха участниците в образователната екологична програма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK