Синдикален лидер от Гоце Делчев сред поканените на приема при президента по случай 24 май

Снимки: Президентство и личен архив

Огромно професионално признание получи синдикалният лидер на СС „Образование” към КТ ”Подкрепа” при Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в Гоце Делчев”, Илия Динев.

По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, той бе поканен на прием при президента на Република България Румен Радев в Националния исторически музей в София.

"Беше невероятно и изключително стилно тържество, на каквото не бях присъствал досега. Всички гости бяхме посрещнати от държавния глава на неговото първо от мандата му тържество по случай 24-и май в Националния исторически музей, на фора на класическа музика в изпълнение на трио "Сопрано", сподели пред репортер на ИНФОМРЕЖА впечатленията си Илия Динев.

Сред официалните гости на президентския прием са били патриарх Неофит и представители на служебния кабинет, видни личности от политическия, културния и обществен елит на държавата - политици, депутати, журналисти, учени, артисти, писатели, синдикалисти и учители.

По традиция тържеството е било уважено и от представителите на дипломатическия корпус. Балът в „Бояна” също е бил част от официалното отбелязване на Деня на българските първоучители - светите братя Кирил и Методий.

"Като учител от един малък, красив и със завидна култура и традиции град ще продължа да следвам казаното от президента Радев: „Буквите и писмеността са нашият общ дом, а вие, поканените, сте сред най-заслужилите. Вие го проектирате, стенописвате, озвучавате и населявате с дух. Този дом е изграден от звуци и за да не рухне, всеки препинателен знак има своето значение. Благодаря на всички вас, хората на просветата и духа, вие сте призвани да бъдете будителите, да съхраните културата и да я обогатите”, цитира думите на държавния глава учителят от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

колега00:11 - 28.05.2017
А БЕ ПИЧ ПОГЛЕДНИ ПЪРВАТА СНИМКА ДА НЕ СИ СЕ СНИМАЛ С НЯКАКВИ ВОСЪЧНИ СТАТУИ ,ДА НЕ СИ ПО МИСЛИШ ЧЕ ТИ ГОВОРЯ ЗА МУЗЕЯ НА ТЮСО.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK