Система за събиране на опасни отпадъци организира в петък Община Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев и „БалБок Инженеринг" АД организират в петък, 21 април, от 10 до 16 часа на пл. „Македония" система за разделно събиране и последващо третиране на опасните отпадъци от домакинствата в града и района. Инициативата е напълно безплатна за жителите на общината.

Основните групи опасни отпадъци, които се образуват в домакинствата и които ще се събират в мобилния събирателен пункт, включват: живачни термометри, ампули, живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност и други.

Оганизаторите предупреждават, че включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток на битовите отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата и системите за оползотворяване на отпадъци.

Община Гоце Делчев и „БалБок Инженеринг“АД приканват жителите на Гоце Делчев и общината да се възползват от предоставената възможност и да се освободят от опасните отпадъци в домакинствата си, като ги предадат в мобилния събирателен пункт, който ще бъде ситуиран на площад "Македония" от 10 до 16 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK