Професионалната гимназия по лека промишленост в Кюстендил с участие в Националните дни на ученето

Снимка: Infomreja.bg

Училището ще се представи в изложението с щанд с облекла, изготвени от учениците

От 7 до 9 октомври 2020 г. за шеста поредна година в град Габрово ще се проведат Национални дни за учене през целия живот. Представител на област Кюстендил ще бъде Професионална гимназия по лека промишленост "Владимир Димитров – Майстора“, гр. Кюстендил. Училището ще се представи в изложението с щанд с облекла, изготвени от учениците в часовете по учебна практика,х съобщават от РУО – Кюстендил.

Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, в партньорство с Областна администрация Габрово, РУО – Габрово и с активното съдействие на Община Габрово.

Дните имат за цел да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включват в дейности за учене през целия живот. Ще бъдат популяризирани възможности за осъществяване на такива учебни дейности, както чрез присъствено обучение, така и чрез обучение в електронна среда от разстояние.

Програмата предвижда още провеждане на работни ателиета за обмен на добри практики, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), разнообразни по формат работни срещи и един учебен ден.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK