Професионален форум за Деня на библиотекаря организираха в Кюстендил

София Пейчева - директор на РБ "Емануил Попдимитров" - Кюстендил, снимка: Infomreja.bg

Професионален форум бе организиран за Деня на библиотекаря в Кюстендил от РБ "Емануил Попдимитров". В него се включиха библиотекари от цялата област. Бяха обсъдени актуални теми и проблеми - регистърът на публичните библиотеки, новостите в библиотечната теория и практика, както и възможностите за разширяване на кандидатстването с проекти по различни програми.

Бяха представени и актуални проекти, по които кюстендилската библиотека работи в момента.

"Гордея се, че работя с един прекрасен екип колеги и използвам възможността да им честитя празника. Това са хора професионалисти, благодарение на които се издига авторитетът и общественият имидж на институцията библиотека. Гордея се с  това, че последните няколко години се опитваме да превърнем библиотеката в съвременен, модерен информационен институт и се надявам, че успяваме.

Вярвам, че преобърнахме представите на хората за библиотеката като една архаична и закостеняла институция и се надявам, че хората са започнали да я възприемат като място, където могат да имат достъп до всякакъв вид информация", каза за ИНФОМРЕЖА София Пейчева - директор на РБ "Емануил Попдимитров".

Като проблем, който отчете София Пейчева в сектора освен ниското заплащане, за кюстендилаката библиотека е липсата на подходяща сграда, за да се разгръща модерно библиотечно информационно обслужване.

"Въпреки това колегите преодоляват всичко това и успяват да бъдат на нивото и на изискванията на обществото за едни модерни библиотечни информационни специалисти, за което им благодаря и ги поздравявам", допълни още София Пейчева. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK