Проф. Крум Кацаров ще бъде удостоен с орден „Стара планина“

Снимка: epicenter.bg

Правителството предлага на Президента на Република България да удостои с орден „Стара планина“ – втора степен, проф. Крум Кацаров за изключително големите му заслуги в областта на военномедицинското дело. Кацароров е роден на 19.11.1957 г. в Благоевград.

Проф. д-р Кацаров, дмн, е завършил медицина в Медицинска академия – София през 1983 г. Има специалности по вътрешни болести, военнополева терапия, спешна медицина, гастроентерология и диетика, здравен мениджмънт. Цялата му професионална кариера е преминала в структурата на Военномедицинска академия.

Проф. Кацаров е доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на заболяванията на гастроинтестиналния тракт и хепатобилиарната система. Има 142 публикации, участие в седем книги и монографии. Втори мандат е председател на Българското дружество по гастроентерология, секретар е на Българската асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози, член е на Борда на Българското трансплантологично дружество. Награждаван е с Почетния знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ – втора степен. Носител е и на наградата за изключителни постижения, носеща името на проф. д-р Чилов. През 2014 г. Българският лекарски съюз го избира за лекар на годината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK