Проф. Йордан Гошев, доц. Ицка Дерижан и доц. Иванка Станкова са новите заместник-ректори на ЮЗУ

Проф. Йордан Гошев, доц. Ицка Дерижан и доц. Иванка Стойнева са новите зам.-ректори на ЮЗУ, колаж: ИНФОМРЕЖА

Проф. Юруков назначи своите заместници

Ясни са новите заместник-ректори на Югозападния университет "Неофит Рилски".

Преизбраният ректор проф. Борислав Юруков ще разчита през този мандат на проф. Йордан Гошев, доц. Ицка Дерижан и доц. Иванка Станкова.

Проф. д-р Йордан Гошев завършва висшето си образование в НМА “Проф. П. Владигеров”, специалност “пиано” в класа на проф. д-р Ат. Куртев (1981-1985 г.). Учи композиция в класа на проф. Ал. Танев (1982-1988 г.). Той е преподавател по “Хармония с аранжиране”, “Пиано” и “Инструментознание” в ЮЗУ “Неофит Рилски”. Проф д-р Гошев е ръководител на катедра „Музика”, заместник-декан на Факултета по изкуствата, Директор и главен художествен ръководител на Камерна опера-Благоевград, Артистичен директор на „Студентски фестивал на изкуствата”, Главен експерт по култура и художествено-творчески дейности на ЮЗУ, Декан на Факултета по изкуствата. Лауреат на множество национални и международни конкурси по композиция.

Доц. д-р Ицка Дерижан е преподавател във Факултета по педагогика. Дерижан е дългогодишен преподавател в благоевградския университет. След около седемгодишно прекъсване тя отново се завръща в ЮЗУ през 2018 г. Към момента е зам.-декан на Факултета по педагогика. Тя е председател на КНСБ в ЮЗУ между 1993 и 1997 г.

Доц. Иванка Станкова е ръководител на Катедра "Химия" към Природо-математическия факултет. Тя има научни интереси в областта на химични модификации на противовирусни лекарствени средства, на аминокиселини, пептиди и нуклеозиди с изразен биологичен ефект. Преподава по дисциплините: Биохимия, Биоорганична химия, Химия на лекарствените средства, Биологично активни вещества като хранителни добавки.

Досегашните заместници в предния мандат на проф. Юруков бяха проф. Георги Апостолов - по научно-изследователската дейност, и проф. Антони Стоилов, който отговаряше за образователната дейност в ЮЗУ.

Двамата бяха сред кандидатите за ръководния пост в университета. Останалите четирима претенденти остават преподаватели.

Доц. Траян Попкочев, който бе декан на педагозите, е заместен от доц. Янка Стоименова. 

Проф. Иван Мирчев и проф. Апостолов продължават работата си в ЮЗУ - съответно в Природо-математическия и във Философския факултет.

 

КОМЕНТАРИ

От кочината19:01 - 19.12.2019
Да бе, ще ги уволни. Треперят му гащите на Юруков, щом хвърчи по София да търси подкрепа да се спаси от съдебното дело. Няма и капацитет около него, щом е избрал тия комици за екип. ЮЗУ си отива, с него и града. Който минава покрай юзуто да хвърля по некоя китка за бог да го прости.
Йованка Броз19:36 - 18.12.2019
Нима искате да кажете, че Юруков е трябвало да уволни другите кандидати за ректори, но е проявил великодушие? Трудно му е било да намери за заместници по- неакадемични хора и от него, но може и да е успял.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK