ПРОЕКТНИ ИДЕИ ЗА ИНТЕГРИРАН ПЛАН ЗА ГРАДСКО РАЗВИТИЕ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

 

Уважаеми граждани, представители на бизнеса и неправителствения сектор на град Гоце Делчев,

Бихме желали да ви уведомим, че в рамките на процеса на подготовка на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Гоце Делчев към момента предстои разработването на неговата ключова част – стратегическата рамка с конкретни мерки и проекти, които ще бъдат финансирани през програмен период 2014-2020 г. по линия на Оперативна програма „Региони в растеж” и други програми и фондове на ЕС.     
 

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на пряко заинтересовани страни в този процес, с апел да предложите ключови и важни според Вас проекти за развитието на града. Проектите могат да са в разнообразни области и да засягат както съществуващи, така и нови обекти, в т.ч.:

    1. Енергийна ефективност на публични и жилищни сгради

    2. Подобряване на градската среда – включително зони за обществен отдих, паркове, зелени площи, детски площадки, междублокови пространства, пешеходни и велоалеи, пешеходни зони, подлези, улични мрежи и улично осветление и др.

    3. Развитие на бизнес инфраструктура в зоната с потенциал за икономическо развитие

    4. Спортни обекти – спортни зали, плувни басейни, футболни игрища, стадиони, игрища за волейбол и баскетбол, тенис кортове и др.

    5. Културни обекти – културни центрове, театри, читалища, библиотеки, музеи, изложбени зали и др.

    6. Образователни обекти – детски ясли и градини, основни и средни училища и др.

    7. Здравни и социални обекти – лечебни заведения, социални жилища и центрове и др.

Можете да предлагате проекти за реконструкция и модернизация на съществуващи обекти или изграждането на нови, както и доставка на оборудване и обзавеждане за тях. Възможно е да предложите и меки проекти по горепосочените области и допринасящи за цялостното развитие на града. Важно е обектите, които предлагате, да са в териториалния обхват на одобрените зони за въздействие на град Гоце Делчев, които може да намерите на интернет страницата на проекта за ИПГВР: http://www.ipgvr-gotsedelchev.com. Одобрените зони имат следния обхват:

 
   

Повече информация за възможностите за финансиране на проекти през следващия програмен период 2014-2020 г. може да намерите в проекта на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., който към момента е все още в процес на съгласуване и не е окончателен. Документът е наличен на интернет страницата на проекта за ИПГВР (http://www.ipgvr-gotsedelchev.com).


Можете да изпращате Вашите предложения в свободен текст, или ползвайки образец на таблица, който може да изтеглите от интернет страницата на проекта http://www.ipgvr-gotsedelchev.com, секция „Проектни предложения”. Моля, изпратете Вашите предложения на следната електронна поща: [email protected]


Ще очакваме Вашите идеи и предложения, по възможност до 26 април 2013 г. Ще бъдете допълнително информирани за организацията на форуми и работни срещи за обсъждане на проектите.

  

С Уважение,

Екипът на ИПГВР – Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK