Проект „Помощ в дома” помага на 110 души с увреждания

снимки: infomreja.bg

Стартира проект „Помощ в дома – иновативни социални услуги в община Кюстендил”. Той предвижда да се създаде Звено за услуги в домашна среда, към действащия Домашен социален патронаж.

Основната дейност на Звеното ще бъде оказване на подкрепа и съдействие за социално включване на потребителите. Предвижда се помощ да получат 110 човека, които ще бъдат обгрижвани от  42 домашни санитари.

Официално документите ще се подават от 20-и февруари. Достатъчно е да се попълни заявление, както и експертно решение от ТЕЛК на лицето, което ще ползва услугите на санитарите.

В домашна среда те ще извършват почасови услуги – за лична помощ, за социална подкрепа и социално включване, както и комунално-битови дейности. Услугата ще бъде платена. Първоначално ангажиментите на санитарите ще бъдат за срок от 16 месеца.

Стойността на проекта е 294 718,80 лв., уточни ръководителят на проекта Васил Велинов. От услугата ще могат да се възползват лица с трайни увреждания – деца и възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK