Проект на община Гоце Делчев представя Пиринско в Брюксел

снимки: Община Гоце Делчев

Проектът „Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в град Гоце Делчев – рехабилитация на 25 улици и зелени площи“ на община Гоце Делчев, ще бъде представен на изложба в Брюксел.

Изложбата е на тема: „Сто градски решения на ЕС“ и ще се проведе в рамките на “Open Days 2013” в белгийската столица. В нея ще участват български проекти от цялата страна, като един от избраните проекти от Югозападен район е „Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в град Гоце Делчев – рехабилитация на 25 улици и зелени площи“. Това е единственият проект на община от област Благоевград, който е в списъка със завършени проекти по Оперативна програма „Регионално развитие”, които ще бъдат представени на “Open Days 2013” в Брюксел.

Целта на изложбата е да се покажат добри и устойчиви решения по отношение на градското развитие, както и да се обменят добри практики в тази посока.

Общо 17 проекта са избрани да представят България в рамките на тази изложба. Югозападният район на страната ни е представен с 4 проекта – един от Гоце Делчев, два от София и един от Етрополе.

Мащабният проект "Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в град Гоце Делчев - рехабилитация на 25 улици и зелени площи" бе на стойност 8 милиона 544 759.57 лв. С реализирането на този проект се постигнаха резултати, които промениха визията на града: цялостно рехабилитирани и обновени са 25 улици в гр. Гоце Делчев; реконструиран и обновен е Градският парк; благоустроено е междублоковото пространство и реконструирана улица "Бяло море"; подобрени са условията за безопасно движение на МПС и пешеходци по рехабилитираните улици; създадени са по-добри условия за отдих и игра за децата; създадена е достъпна архитектурна среда за хора с увреждания; създадена е устойчива и екологична градска среда, допринасяща за по-високото качество на живот.

Община Гоце Делчев получи през месец септември 2012 година награда за активна работа по проекти по Оперативна програма "Регионално развитие". Наградата бе връчена на кмета на общината Владимир Москов от министъра на регионалното развитие и благоустройството по време на Годишната конференция на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Такива награди получиха общо 4 общини в страната - София, Добрич, Варна и Гоце Делчев.

 

снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

някой13:55 - 14.03.2013
Нека да видят каква дупка е оставена на кръстовището на ул. Петър Сарафов и ул. Стара Планина. След всеки дъжд става все по-голяма и дълбока.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK