Часове преди протеста Георги Икономов внесе искане до МОСВ

Снимка: clubz.bg

Часове преди началото на протеста за втора кабинка в Банско кметът на града - Георги Икономов, внесе в Министерство на околната среда и водите искане за приключване на започнатата през 2013 г. процедура по частично изменение на сега действащият План за Управление на Национален парк „Пирин“.

Това негово искане е продиктувано от следните мотиви, изнесени в отворенописмо до медиите.

Първо, да се даде възможност за започване на реалните действия за изграждане на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско.

Второ: Това може да се случи само след промяна на сега действащият план за Пирин, който в сегашния си вид забранява изграждане на нови лифтове в Ски-зоната.

Трето: Приемането на новия план, който се разработва близо 5 години, към момента е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване по всяка вероятност ще продължи дълго във времето. Четвърто: Явните атаки срещу построяването на втори кабинков лифт не издържат на никакви разумни доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на чужди интереси! Воден от тези мотиви, кметът Георги Икономов с официално писмо поиска от министър Нено Димов да приключи вече извървяната процедура по изменение на сега действащият План за управление на Национален парк "Пирин" и да предложи тя да бъде одобрена от Министерски съвет.

Сдружение "Бъдеще за община Банско" планира провеждането на днешния протест "срещу зелената мафия" и за изграждането на Втори кабинков лифт в ски зона Банско.

Протестът е предвиден с начален час от 16:30 ч., когато за кратко ще бъде ограничено движението на МПС по Републикански път II-19 Симитли - Гоце Делчев, в участъка, намиращ се на входа на Банско. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK