Възпитаници на ПМГ „Емануил Иванов“ – Кюстендил отличени в ученическия конкурс „Родолюбие"

Снимки: личен архив

Възпитаници на ПМГ „Емануил Иванов“ – Кюстендил присъстваха във Военно историческия музей в София, където се състоя тържествената церемония по награждаването на отличените в 25-то издание на Националния ученически конкурс „Родолюбие”, под наслов „Горди с историята и духовните си достижения – 10 години България в Европейския съюз“.

В категория IX-XII клас първо място след защита с националната комисия получиха Георги Господинов и Анна Славева от X клас, с разработка на тема „Кюстендил, земя докосната от боговете“. Тя описва уникалния за града ни празник на плодородието и великия ни художник Владимир Димитров-Майстора.

В категория V-VIII клас второ място получиха Мария Петрова и Славея Антонова от VIII клас с проекта си „Една хилядолетна разходка“.

Класираните участници също така получават и право да кандидатстват за едногодишна стипендия по програмата на МОН за насърчаване на творческите способности на децата.

Ръководители на екипите са Биляна Йорданова – учител по информационни технологии, Валери Стоянов – учител по история и цивилизация и Деница Кирилова – учител по английски език.

Биляна Йорданова е отличена и за разработката си „Добри педагогически практики“ в конкурса „Мисия Учител“, който се провежда заедно с ученическия конкурс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK