Продължават проверките за качеството на водата в Кръстилци

снимка: infomreja.bg, архив
Да бъде извършена проверка относно качеството на водата предназначена за питейно-битови нужди в с. Кръстилци, община Сандански, от експерти на Областна дирекция по безопасност на храните-Благоевград, разпореди областният управител Димитър Димитров. Искането е във връзка с констатирано лошо качество на водата от междуведомствена комисия с представители на РЗИ-Благоевград, Община Сандански и Областна администрация, извършена със заповед на Димитър Димитров.
 
На 18.09.2014 г., губернаторът е уведомил с писма за състоянието на водоснабдяването в с. Кръстилци и предприемане на мерки съобразно правомощията на министрите на околната среда и водите Светлана Жекова и на икономиката и енергетиката Васил Щонов. От кмета на община Сандански Андон Тотев, областният Димитър Димитров иска становище относно трайно разрешаване на проблема с водоснабдяването на с. Кръстилци.
 
Проверка на качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели в село Кръстилци беше разпоредена още в края на миналия месец от областният управител, след сигнал на жители, че водата за питейно-битови цели има замърсяване с радиоактивни елементи. 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK