Община Благоевград с превантивни мерки в малките населени места заради очаквания обилен снеговалеж

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди да бъде направена пълна мобилизация на техника, специалисти и доброволци във всички населени места в община Благоевград предвид прогнозите за лоши метеорологични условия през следващите дни.

Мерките за превенция бяха обсъдени на спешна среща между членовете на Кризисния щаб към Община Благоевград и кметове на села. Всички кметове и кметски наместници на населени места имат ангажимент да предупредят жителите да се запасят с лекарства и продукти от първа необходимост.

Община Благоевград също има готовност за пълно съдействие при необходимост. Населените места в общината ще бъдат снабдени с необходими материали като пясък, луга и сол.

Ще бъдат предприети всички необходими мерки пътищата да бъдат почиствани своевременно. Вчера със заповед на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сформиран и Кризисен щаб, който да реагира в случай на необходимост.

Община Благоевград отправя апел към жителите да проявят разбиране и да се включат в почистването на откритите площи пред своите домове и търговски обекти. При нужда могат да бъдат подавани сигнали на дежурен телефон 073/ 884406.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK