Съдът привлече варненеца, обрал 39 000 лв. от офис в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Под наблюдението на Районната прокуратура в Разлог се води разследване на кражбата в апартаментен комплекс в Банско.

През нощта на 27.08. - 28.08.2018 г. била отнета метална каса с намиращите се в нея 39 000 лв., собственост на търговско дружество, заедно с ключове и компютър, принадлежащи на управителя му.

В резултат на извършените оперативно- издирвателни мероприятия е установен авторът деянието – В.С. от Варна. Офисът се намирал на приземния етаж на сградата. Чрез използване на техническо средство, крадецът повредил вратата на терасата и проникнал в помещението. Той укрил касата в храстите в близост до комплекса с намерение по-късно да я разбие.

В хода на разследването предметът на деянието е открит, а извършителят на престъплението задържан. Установено е, че отнетата парична сума е в размер 35 647.22 лева и 1 535.40 евро. Местонахождението на компютъра е посочено на разследващите от В.С., като вещта е била иззета при оглед в местността Кошерината.

Понастоящем извършителят на кражбата е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои привличането му в качеството на обвиняем.

От справката за съдимост се установява, че деянието е извършено от С. при условията на „опасен рецидив“ по смисъла на Наказателния кодекс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK