Продължава разпитът на Нено Димов

Снимка: Infomreja.bg

Нено Димов беше отведен от сградата на министерството с автомобил

Няколко часа вече продължава разпитът на екоминистър Нено Димов. Той беше отведен по-рано от спецпрокуратурата, предаде репортер на БГНЕС.

В сградата на МОСВ цял ден се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпоредена от главния прокурор Иван Гешев проверка, отнасяща се до различните режими по вноса на боклук, основно от Италия на територията на България.

Нено Димов беше отведен от сградата на министерството с автомобил, а преди да се качи в колата заяви, че оказва съдействие. “Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан”, каза Димов.

По непотвърдена информация заедно с Димов са задържани за разпит бившия управител на ВиК Перник Иван Витанов и бившия областен управител на миньорския град Ирена Соколова.

БГНЕС припомня, че по-рано премиерът Борисов заяви, че на коалиционен съвет ще се обсъди оставката на министъра на околната среда и водите.

“Няма значение дали са били от ГЕРБ или не“, каза Борисов запитан за задържанията. Нено Димов е член в третия кабинет на „Борисов” от квотата на Обединени патриоти, предложен от ВМРО.

„Това дали си от ГЕРБ или БСП не би трябвало да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа. Те си отидоха от ГЕРБ, отидоха си от постовете си, – оттук нататък какво повече да направим“, уточни Борисов.

По думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е разпоредена проверка във всички териториални дирекции на МВР в страната да има ежедневен мониторинг за престъпления, извършвани във ВиК дружествата. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Съветника18:43 - 09.01.2020
Въведете коментар...И? Утре ще го задържат за още 72 часа, ще му повдигнат "обвинения" и толкоз. В понеделник ще го пуснат с мярка подписка, ще подаде оставка и дотук. След година-две ще научим, че е бил оправдан по всички обвинения. Отровената природа от горенето на стотици хиляди тонове отпадъци, отровният въздух в София и бедствието в Перник си остават.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK