Петър Паунов: Няма нови потвърдени случаи на КОВИД-19 в кюстендилското дружество

Снимка: Infomreja.bg

Нови двама пациенти са постъпили в кюстендилската болница с пневмония

Добрата новина е, че не се потвърдиха случаите в кюстендилското дружество, където беше установен работник с КОВИД – 19. Той в момента е в стабилно състояние, другите два случая са с отрицателни проби. Единият - мъж е изписан от болницата и той продължава да се лекува в домашни условия.

Жената, която е на 51 години, за съжаление е починала, но тя е с три отрицателни проби на коронавирус. Имала е други съпътстващи заболявания, включително и белодробно, но при нея не е имало коронавирус. В момента няма повод нито за паника, нито за притеснения, обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

Той уточни още, че новият заразен е 70-годишен мъж, който е с прекаран инсулт, състоянието му е стабилно. В момента има петима пациенти с КОВИД – 19, които са настанени в кюстендилската болница.

„Достатъчно ясно всяка сутрин получаваме указания. Със затоплянето на времето компромиси не трябва да правим. Рискът е изключително голям, виждате какво става по света.

В храмовете в неделя ще се влиза само от едно място, ще бъдат допускани хора само с маски. Необходимо е спазване на хигиенните изисквания, няма да има компромис в нито едно отношение. Там, където е възможно и има дворове, иконите ще бъдат изнесени от храмовете. Призовавам всички да спазват указанията“, обяви още Паунов.

Нови двама пациенти са постъпили в кюстендилската болница, те са с пневмония, очакват се и техните проби за КОВИД – 19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK