В Банско търсят контактните лица, общували със заразени израелски туристи

Снимка: Infomreja.bg

Те пребивавали в Банско между 4-и и 9-и март

Издирват се контактите на 30-годишна туристка и съпруга ѝ, които са израелски граждани.

Двамата били в Банско с придружители от Почетното консулство на Израел.

Израелските туристи са със съмнение за положителност от коронавирус.

В момента е разпоредено на МВР да издири всички контактни лица – в заведенията, хотела и обектите, посетени от туристите.

Те пребивавали в Банско между 4-и и 9-и март, но едва сега неофициална информация потвърждава за тяхното посещение. Преминали са през летище Пловдив два пъти. Не е ясно обаче къде точно са се заразили. 

Лицата, с които са общували, е ясно, че са огромен брой, затова самото издирване е трудно.

От Националния оперативен щаб не потвърждават за такива случаи.

Знае се, че израелците са били в хотел „Лион“, но вече са напуснали страната ни.

Както стана ясно от думите на Малин Бистрин пред ИНФОМРЕЖА, от средата на февруари всички израелски туристи са отменили резервациите в Банско, тъй като в Израел бил наложен закон за задължителна болнична карантина при завръщане зад граница.

Все още остава въпросителната и за 78-годишният англичанин, лежащ в Инфекциозното отделение в Благоевград. Той, според д-р Огнян Митов – директор на болницата, и районният прокурор в Разлог Ружена Кондева – е с положителна проба за вируса.

От Националния щаб обаче още вчера бе категорично отхвърлено, че има втори случай на заразен в Банско, освен 9-годишното дете. От Щаба казаха, че от Благоевград няма пристигнала проба в София.

Неофициална информация съобщава и за още един човек от Банско, подал сигнал, че е със симптоми за вируса. Васил Ч. е ски учител в курорта. Вчера бил потърсил помощ в МБАЛ-Благоевград, оплаквайки се от болка в гърдите, кашлица и висока температура. След като мъжът сам отишъл в Благоевград, размислил и се върнал в Банско, защото условията в болницата му се сторили неподходящи за карантина.

Информацията не е потвърдена от д-р Митов.

Броят на карантинираните в Банско е 8.

Петимата британци, след които и 9-годишното дете, са в апарткомплекс под карантина от събота. Под карантина е и 3-членото семейство на шофьора Светослав от ромския квартал, който транспортирал с микробус британците от София до Банско. Шофьорът има дете и жена.

Сградата, в която са британците, също е изцяло изолирана, както и обитателите ѝ, които не знаем какъв брой са.

Още след като станало ясно, че чичото на британчето е общувал с жена си, болна от вируса в Англия, и предал заразата на детето, което е с положителна проба. Въпреки това те не отменили ваканцията си в Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK