Продължава "чистката" на незаконните гаражи в Дупница, премахват още 21

Снимка: Infomreja.bg

Още 21 са незаконните гаражи, които трябва да бъдат премахнати на територията на жк "Бистрица" в Дупница. Служители от отдел "Незаконно строителство" към Община Дупница разлепиха вчера на тези гаражни клетки уведомления, че от 12-и декември до 23-и декември ще бъдат премахнати.

Причината са двата мащабни проекта, които стартират в най-големия жилищен квартал на града, а именно "Изграждане на ВиК-мрежа" и "Реконструкция на улична мрежа, тротоари, междублокови пространства, съоръжения за игра на деца и младежи".

Над 90 бяха гаражните клетки, разположени върху общински имоти в жк. "Бистрица", които бяха премахнати от собствениците им в указания срок на първите уведомления. След указания срок тогава, останаха още въпросните 21 клетки.

Касае се за гаражи разположени в общинска собственост, а не в частни имоти, върху които право имат само собствениците на терените. Притежателите на незаконните гаражи, които не изпълнят заповедта и не ги премахнат ще бъдат санкционирани съгласно ЗУТ.

От Община Дупница започнаха подготовката и на документите за обособяването на терен (в района под бившия обучен завод "Гарант"), където срещу наем желаещите ще могат да изградят бетонови еднотипови гаражни клетки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK