Продуцентът Мирослав Янев е новият собственик на Би Ай Телевизия

Мирослав Янев, снимка: Клуб Z

Българските емигранти в САЩ, братята Павел и Румен Вълневи, продадоха телевизия Би Ай Ти, която основаха през 2015 г. Това обявиха те в обръщение до зрителите на канала. Новият собственик е телевизионният продуцент Мирослав Янев, съобщава „24 часа“.

Той е работил по тв форматите "Стани богат", "Семейни войни" и "Столът", които бяха излъчвани по Нова телевизия. След 2010 г. той е изпълнителен директор на продуцентската компания MediaPro Entertainment, която е част от СМЕ (Central European Media Enterprises), собственик на бТВ.

Телевизия Би Ай Ти започна да излъчва на 14 септември 2015 г. Тя бе насочена към българската емигрантска общност в САЩ и останалите държави по света. Студиата на телевизията са в Чикаго и в София.

Водещ на централните новини е звездата на CNN Ралица Василева, а основен консултант на проекта бе бившият директор на Ефир2 на БНТ и прессекретар на президента Петър Стоянов Нери Терзиева.

Новият собственик не е обявил публично намеренията си. Досегашните обаче разпространиха писмо до зрителите, с което обясняват своето решение. /Клуб Z/

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK