Продават публично бившето „Зърнени храни”

снимки: infomreja.bg

Съдия изпълнител обяви за продан терена на бившето предприятие "Зърнени храни" в Благоевград, продадено преди години на фирма „Фокус мол Благоевград” ООД, която трябваше да изгради модерен търговски комплекс. Дружеството купи терена в съдружие с фирмата от Люксембург „Паркридж Се Ритейл”.

Публичната продан се извършва, за да се удовлетвори вземането на Община Благоевград, представлявана от кмета Атанас Камбитов. Преди време той обяви на пресконференция, че дава дружеството на съдия изпълнител, тъй като дължи на общинската хазна над 50 000 лева за такса смет и други местни данъци.

Длъжникът „Фокус Мол Благоевград” е представляван от Магдалена Агата Ксяжек.

Проданта е насрочена за 14 ноември.

Теренът представлява поземлен имот с площ 17 223 кв.м., предназначени за търговски комплекс.

Началната цена, от която ще тръгне наддаването, е 1 641 000 лв. без ДДС.

Дружеството е сред най-големите длъжници на общинската хазна. Още щом купиха за 6 млн. евро бившето предприятие „Рила С.Т.Х.”, новите собственици изчезнаха, без да реализират обещанието си за изграждане на модерен мол.

През цялото време роми разграбват бившето фуражно предприятие пред очите на полицията.

От години имотът стои безстопанствен и се разграбва. Всичко по-ценно отдавна е изнесено и сега това, което е останало, е само арматурното желязо на бетонните плочи.

Предишният кмет на Благоевград Костадин Паскалев е издирвал собствениците на “Паркридж” чрез Интерпол, защото не са плащали местните данъци и такси от много време.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK