Проблемите на масата поставиха „Заедно за по-чист въздух благоевградчани“

Снимка: Infomreja.bg

Граждани изразиха недоволството си по необичаен начин – с музика и информационна кампания

Протест под надслов „Заедно за по-чист въздух на благоевградчани“ се проведе в областния град.

Граждани изразиха недоволството си по необичаен начин – с музика и информационна кампания, с която искаха да покажат важността от чистия въздух.

Апелираме гражданите да ходят пеша, да оставят автомобилите си, да използват алтернативни начини за отопление, да сигнализират пред институциите при нередности, да пускат жалби за всеки, който гори непозволени предмети, да бъдат по-бдителни, казва Иван Кацарски пред ИНФОМРЕЖА.

Според него рецептата е „да тръгнем отдолу нагоре, всеки гражданин да започне да се променя и да натискаме Общината за по-добра и ефективна транспортна схема, да изискваме места за велопркинги“.

Като за начало да започнем от нас!, категоричен е Кацарски.

Основният замърсител не е само едно или две предприятия, които съм сигурен, че правят пропуски в експлоатацията на съоръженията си. Всички грешим по някакъв начин, допълни Иван Кацарски.

На импровизираната трибуна пред зала „22-ри септември“ Кацарски каза: Спешните мерки са да се сложат всички проблеми на маста и да започнат да се решават!

Според него за година време обществото е започнало да узрява, но масираната информационна капания и разяснения от нуждата от чист въздух и начините за опазването му е наложителна, тъй като много хора от недоимък или неглижиране на проблема вредят на себе си и останалите.

Заболяваме от промишлени болести, при положение, че няма промишленост в града, каза Кацарски.

Преди година по същото време пред Общината масов протест срещу мръсния въздух поведе Сергей Лазаров, който днес заяви: Нещата не вървят на добре! Никакви мерки не се взимат. Нощно време усилват капацитета на работа. Европа ни санкционира за мръсния въздух, а защо никой не взима мерки.

Граждани също изказаха позициите си.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK