Пробиха лавината в “Бодрост“, в късния следобед пътят проходим

снимки: infomreja.bg

Лавината, затрупала пътя за ски център "Картала", вече е пробита с помощта на специализирана техника, осигурена от Община Благоевград. Очаква се към 17 ч. този следобед пътят да бъде проходим. Преминаващите през района автомобили ще бъдат съпровождани от полицейски ескорт заради тесния участък. Движението ще се осъществява еднопосочно, като превозните средства ще спазват дистанция от около 40 метра. 

Работата по отстраняването на огромното свлачище на пътя за писта "Картала" започна вчера следобед. Сформиран бе кризисен щаб, дейността на който контролира лично кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Градоначалникът вече четвърти ден е на мястото на инцидента. 

Според изчисления на геодезисти, лавината, блокирала в сряда пътя за курорта, е с обем над 20 000 кубични метра - 90 % е снежната маса и по 5 % - дървета, корени и пръст.

Евентуални усложнения би могъл да предизвика нов снеговалеж, който да повиши отново лавинната  опасност и да изложи на риск аварийните екипи, съобщиха от общинска администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK