Проби с мобилна сонда между Долна Диканя и Блатино на 20 май

снимка: infomreja.bg, архив

На 20 май (вторник) между 8 и 17 часа в участъка от Долна Диканя до Блатино от АМ „Струма“ със специална мобилна сонда ще бъдат взети проби от пътната настилка, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

За повишаване на безопасността на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация на движението за отсечката между Долна Диканя и Блатино – от км 313+220 до 315+220, в посока Кулата – София.

Допустимата максимална скорост на движение се ограничава на 90 км/ч.

Тестовете ще се извършват със специална мобилна сонда като всеки сондаж продължава около 30 минути. Работният участък, в който ще се извършва проучването, ще е затворен в рамките на 50 м, като се засяга крайната активна лента.

Вземането на проби със специална мобилна сонда от свързаните пластове на настилката е обичайна практика при новопостроени пътни участъци, финансирани със средства от европейските фондове.

При изграждането на нови отсечки проучванията се правят от Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти към АПИ, а след цялостното завършване на обекта и въвеждането му в експлоатация тестовите изследвания се извършат от независима лаборатория по изискване на Европейската комисия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK