Пробация за 22-годишен мъж, нарушил 14-дневната карантина в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата

Подсъдимият Гюлхан А. /на 22 години, неосъждан/ се признава за виновен в това, че на 29.05.2020 год. е нарушил противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19, като не е спазил предписание за поставянето му под карантина.

То е издадено от Столичната здравна инспекция след пристигането му на 28.05.2020 год. от рискова страна -  Обединено Кралство Великобритания.

Подсъдимият не е спазил срока на 14 - дневната изолация и без да е посетил адреса, на който е трябвало да изпълнява карантината, в с. Асен, община Павел баня, е пребивавал на обществено място, като се е настанил в хотел в гр.Дупница - престъпление по чл.355 ал.2 във вр. с ал. 1 от НК.

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Гюлхан А. и му наложи наказание „Пробация“, със следните пробационни мерки:

  1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес” – гр. Дупница, ул. „Н. Ч.”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от 6 месеца;
  2. „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца;

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK