Пробация за 18-годишен след удар с юмрук

Снимка: Infomreja.bg

Осъдиха го и на „Безвъзмезден труд в полза на обществото“

Наказания „Пробация“ и „Безвъзмезден труд в полза на обществото“ определи Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев за подсъдимия Ем. Г. /18- годишен, неосъждан/, като го призна за виновен за причиняване на другиму на средна телесна повреда. Инцидентът е от 11.06.2019 година, в село Ресилово, Община Сапарева баня.

Съдът призна за виновен Ем. Г. в това, че е нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на В. Д., в следствие на което е причинил телесно увреждане, изразяващо се в двустранно счупване на долната челюст, довело до затрудняване на дъвченето и говоренето за срок от 40 до 60 дни, като макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието си, и да ръководи постъпките си.

РС – Дупница, осъжда подсъдимия на наказание „пробация“ при следните пробационни мерки:

1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес”, за срок от 2 години, при периодичност на срещите с пробационен служител два пъти седмично;

2. „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 2 години.

3.  „Безвъзмезден труд в полза на обществото” – 150 часа годишно за срок от 2 години.

Присъдата, с която РС – Дупница, признава Ем. Г. за виновен в нанасяне на средна телесна повреда може да се обжалва и протестира пред ОС – Кюстендил,  в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK