Пробация и обществено порицание за благоевградчанка, оставила трите си деца без надзор

Снимка: Infomreja.bg, архив

Пробация и обществено порицание получи безотговорна благоевградчанка, оставила децата си без надзор и грижи.

Обвиняемата А.Т. сключи споразумение с Районната прокуратура в Благоевград, което съдът одобри. Тя се призна за виновна в извършено от нея престъпление по чл. 182, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На различни дати в периода от 30 май до 18 август миналата година в Благоевград А.Т. като родител оставила трите си деца без надзор и достатъчно грижи, дори в късните вечерни часове и през нощта, с което създала опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие.

В един от случаите, докато майката играела в игрална зала „Хит“ в града, децата били оставени навън пред хазартното заведение.

На 11 юни 2016 г. едно от децата й, заедно с друго малолетно лице, счупило витрина на сладкарница „Снежанка“ и извършило кражба на оборотни средства на обща стойност 76.50 лв.

Друг път, около 6 часа сутринта, счупило стъклена врата на хранителен магазин и отнело монети на обща сума 35 лв., след което му била предоставена полицейска закрила.

На 18 август 2016 г., в резултат на липса на надзор от страна майката, едно от децата й отишло само от Благоевград до Петрич, където в 21.30 часа е открито на обществено място.

Наложените на обвиняемата А.Т. пробационни мерки включват задължителна регистрация три пъти седмично по настоящ адрес за срок от 12 месеца, срещи с пробационен служител по определен график, 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Освен това безотговорната майка на три деца ще бъде подложена на обществено порицание, изпълнено чрез разлепване на съобщение за извършеното от нея престъпление на табло в Община Благоевград за срок от 1 месец след влизане в сила на съдебния акт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK