Пробация, глоба от 5000 лева и 100 часа безвъзмезден труд за нарушител на карантина

Снимка: Infomreja.bg

Мъж нарушил задължителната карантина след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище

70-годишният Хасан Х., който по време на задължителната карантина по предписание на РЗИ в Търговище отишъл да си купи цигари от магазин в Омуртаг, получи наказание „Пробация“ с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи два пъти седмично с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и задължителни пробационни срещи в рамките на една година с пробационен служител. Това се случи, след като състав на Районния съд в Омуртаг одобрил споразумението между подсъдимия и Териториалното отделение към Районната прокуратура в Търговище.

70-годишният мъж трябва да заплати и глоба от 5000 лева и да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

Хасан Х. се завърнал от ФРГ на 24 март тази година. По предписание на РЗИ в Търговище възрастният мъж трябвало да прекара задължителната карантина от 14 дни на адрес в Омуртаг. На 1 април служители на реда установили, че той не е на адреса, с което осъществил състава на престъплението по член 355, ал. 2 от НК.

Одобреното с определение на Районния съд в Омуртаг споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK