Привидно щастливи двойки в кюстендилската Езикова гимназия

Ралица Любенова, снимка: infomreja.bg

По-различно от друг път се готви за патронния си празник Езикова гимназия „Д-р П. Берон” - Кюстендил. Освен неизбежната официална част, в него ще има и спортни игри, в които ще могат да се изявят всички. Към новаците от 8 клас, които обикновено се престрашават да се покажат чак година по-късно, сега има специален жест. Ралица Любенова, позната вече като автор и режисьор на първата си пиеса „Когато се срещна със себе си”, им е дала възможност  да покажат сценична храброст и талант редом с по-големите ученици в новата си сценична творба „Галерия”. В нея всички четири роли са главни.

Две любовни  двойки ще щъкат в актовата зала на училището на сантиметри от публиката, привидно щастливи. Но под перфектната повърхност при по-дълбоко вникване в  отношенията им наблюдателният зрител ще открие сериозни пукнатини. Въобще – нищо не е такова, каквото изглежда на повърхността, твърди съвсем младата, но доста  нахакана, а май  и талантлива авторка Ралица Любенова.

Впрочем, нали и животът ни често е като някакъв хелоуин – светим си с тиквени фенерчета, маскираме се като таласъми, за да сплашим  някого и да го рекетираме, че ако няма подарък, ще има пакост, а това е само една маска, зад която и ние самите се опитваме да скрием истината, че просто имаме нужда от любов и близост…С други думи – драматична комедия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK