Условни присъди за двама водачи, хванати да шофират след употреба на алкохол

Снимка: Infomreja.bg

Под ударите на закона попадна и дрогирана водачка

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, постанови Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров за 27- годишния Вергил И. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия.

Вергил И. се призна за виновен в това, че на 01.01.2020 г. е управлявал лек автомобил „Сеат“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1, 2 на хиляда, а именно - 2, 25 на хиляда - престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Подсъдимият ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 14 месеца.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров одобри и споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Виктор А., който също се призна за виновен в престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК / управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1 , 2 промила /.

Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца.

Виктор А. / на 36 години / се призна за виновен в това, че на 26.01.2020 г., в гр. Кюстендил е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта от 1, 41 на хиляда.

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал.1 от НК  да се отложи за изпитателен срок от 3 години и наказание „лишаване от правото да управлява МПС“ за срок от 7 месеца, постанови Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, за подсъдимата Диляна А.

Тя се призна за виновна в управление на МПС след употреба на наркотични вещества - „амфетамин“, на 23.01.2020 г. в Кюстендил. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK