Борисов и Заев откриват участъка Кресна - Сандански от АМ "Струма"

Снимка: Infomreja.bg

В началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата на България и Македония. Заедно ще открием участъка от АМ Струма „Сандански-Кресна”, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с премиера на Македония Зоран Заев, предаде репортер на БГНЕС.

Груевски нито е искал, нито българската страна му е издавала паспорт. Това е 100% фалшива новина, каза Борисов за това, че в чужди медии излезе вчера информация, че бившият македонски премиер Никола Груевски имал български паспорт, с който избягал в Унгария. От своя страна македонският премиер Зоран Заев заяви, че са провели една близка приятелска среща с Борисов.

Това беше полезна среща с конструктивни диалози. Всичко това е в резултат на подписания двустранен договор за приятелство, подчерта Заев.

Македонският премиер отбеляза, че икономическите взаимоотношения между двете страни се развиват изключително добре. Търговският стокообмен се оценява на 500 млн. евро, като според Заев са си поставили за цел да стигне 1 млрд. евро. Работи се по отварянето на нови гранични пунктове, сред тях на Делчево- Невестино и при Симитли.

Развива се и проектът за жп линия София-Скопие, както и за газова инфраструктура от разпределителния център в Петрич по посока Струмица. През декември ще бъде отворен участъкът от магистрала „Струма“ между Сандански – Кресна, съобщи още българският премиер Бойко Борисов. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd
loading...