Желаещите ваксина срещу COVID-19 ще могат да се имунизират и през уикенда

Снимка: Infomreja.bg, архив

Разпореждането е на премиера Бойко Борисов

В страната днес и утре ще работят медицински екипи, които ще поставят ваксини на желаещите да се имунизират срещу COVID-19, съобщи БНР.

До момента няма оповестена заповед за това на министъра на здравеопазването. Някои медицински звена обаче осигуриха възможност за ваксинация през почивните дни в отговор на разпореждането на премиера Бойко Борисов районните здравни инспекции да създадат зелен коридор за имунизиране за всички желаещи. Условието е те да са пълнолетни.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов заяви, че и през уикенда медици от болницата ще извършват ваксинация. Вчера пред болницата се изви опашка от граждани, които искаха да се ваксинират.

На сайтовете на инспекциите във Варна, Благоевград и Русе са оставени телефони, на които желаещите имунизация през уикенда трябва да се запишат.

РЗИ-Бургас е обявила, че всички желаещи могат да се имунизират с препарата на АстраЗенека без предварително записване между 9:00 и 15:00 часа в събота и неделя в два имунизационни кабинета в града.

В Шумен ваксинации също ще се извършват без предварително записване между 10:00 и 16:00 часа в неделя.

Имунизационният кабинет в Перник ще работи през двата почивни дни от 11:00 до 13:00 часа. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK