Принцът си забрави "белия" кон в Разлог. Безпризорните животни се разхождат по улиците на града

Снимка: Личен архив

Това в Разлог е ежедневие. Коне се разхождат безстопанствено по улиците. Общината е осигурила общинска охрана, но тя се оказва безсилна. Собствениците на конете са от ромския квартал и поради невъзможност да изхранват животните си, ги пускат да пасат в зелените площи на града.

Постовете в социалните мрежи, алармиращи за този проблем напоследък зачестяват. Хората се безпокоят за имуществото си и най-вече да не бъдат наранени от подплашен кон.

Жители на Разлог дори забраняват на децата си да излизат по тъмно, защото няма кой да се погрижи за конете и да обезопаси площадките.

Конете пък, които са покрай пътя на прохода Предел, са на бизнесмени от града. Отново проблемът е голям, защото животите изскачат пред колите и предизвикват инциденти.

„Постоянно има движение на коне по всички главни артерии в града. Преди година две имаше и смъртен случай, причинен от кон на пътя за Предел на излизане от Разлог. Вечер почти винаги на главния път и към комплекс „Катарино“ се разхождат по асфалта, по всички градинки в града“, споделят местни.

Сутрин в двора на болницата е невъзможно служителите да стигнат до работните си места, навсякъде е „маркирано“ с изпражнения.

„Положението е нетърпимо! Общинска полиция ги прибира, но на другия ден се пускат и пак същата картинка. Няма реални глоби, знае се чий са конете, но толкоз“, възмущават се хората.

Други пък казват, че служителите от общинската полиция са твърде малко и не могат да се справят. Единственият контрол според разложани е сурови глоби.

„Българинът се плаши само ако му вземеш пари. Така ще си приберат и конете тези безотговорни хора. Трябва ли да се случи фаталното?“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK