„Принцесата флейта“ ще открие днес новия концертен сезон на МС „Марин Големинов“

Снимки: Личен архив

„Принцесата флейта с двете истински лица“ е концертът, с който Музикално сдружение „Марин Големинов“ открива днес от 19 часа новия си сезон.

Кюстеиндилската музикална общественост ще има шанса да се срещне с двама изключителни изпълнители – флейтистът Христо Христов /България-Германия/ и Младен Тасков – пиано, които са подготвили за концерта си в Художествената галерия една амбициозна програма от малко познати автори и творби.

Билети все още могат да се купят в офиса на сдружението на ул. „Пауталия“№ 5, както и преди концерта в Художествената галерия.

От 7 май започват традиционните Майски музикални празници, които тази година ще бъдат открити с концерт в памет на известната хорова диригентка Жанет Лангова-Чавдарова по случай 80-годишнината от рождението й.

В края на миналата година Музикално сдружение „Марин Големинов“ отбеляза 10-годишнината от своето създаване и получи за големия си принос към музикалния живот на град Кюстендил наградата „Златна лира“ от Съюза на музикалните и танцови дейци в България.

Сега то отваря нова страница в творческата си биография с нови идеи и нови лица, като един от акцентите в дейността му ще бъде работата с младежката публика и с млади изпълнители от различни жанрове, съобщи Павел Чавдаров – член на Управителния съвет на сдружението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK