Музикално сдружение „Марин Големинов“ открива новия концертен сезон в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

Музикално сдружение „Марин Големинов” ще открие новия концертен сезон 2015-2016 г. с концерт на Камерен оркестър „Орфей”.  Под диригенството на маестро Райчо Христов един от най-добрите ансамбли у нас ще представи пред публиката програма, посветена на 107-годишнината от рождението на композитора Марин Големинов и Световният ден на музиката 1 октомври – солисти на оркестъра са Фарадж Акбаров от Азербайджан и струнен квартет, воден от Марио Хосен. Концертът се осъществява в партньорство с Община Кюстендил. Откриването е на 28 септември 2015 г. Начало 19.00 часа в Художествената галерия.

В памет на незабравимия оперен певец Лучано Павароти, по повод 80-годишнината от рождението му, на 28 октомври 2015 г. в Кюстендил ще изнесат концерт млади оперни дарования, възпитаници на проф. Илка Попова, голяма част от които са утвърдени певци по българските и световни сцени. „Чао, Павароти” е мотото на оперния спектакъл, в който са включени любими изпълнения от репертоара на великия италиански тенор. Началото е 19 часа в Художествена галерия.

„Романтична сцена” за любовта ще открие на 10 декември 2015 година от 18.30 часа в Художествена галерия Трио „Арденца”. В навечерието на коледните празници един от най-добрите камерни ансамбли в Европа ще представи във втория си концерт от триптиха „Музика, инспирирана от картини” оригинална композиция от шедьоври на Сен-Санс, Фредерик Шопен, Пьотр Илич Чайковски, Клод Дебюси, Джордж Гершуин и Астор Пиацола, вдъхновена от картините „Приготовление за бал” на Елена Карамихайлова и „Венеция” на Боян Кирков. Триото е в състав: Галина Койчева–Мирчева – цигулка, Константин Евтимов – виолончело, Даниела Дикова – пиано.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK