Невена и Йордан Тасеви отпразнуваха диамантената си сватба с близки и роднини

Снимки: Infomreja.bg

Тя е Невена - на 77 г., а той - Йордан, на 85 г. Двамата са семейство от 60 години и живеят в кюстендилското село Жиленци.

Семейство Тасеви събра близки и роднини в известно кюстендилско заведение, за да отпразнува своята диамантена сватба.

Юбилярите се радват на дъщери и зетьове, внуци и правнуци.

Подготовката по празника, ознаменуващ 60-годишнината от съвместния им живот, бе повередена на дъщерите Ивелина и Бистра.

"И ние, и те с голямо желание се подготвяхме за този ден. Правим го и с голяма емоция, по идея на моята майка, която е благодарна на съдбата, че двамата с баща ми са доживели толкова години заедно", каза Ивелина Илиева.

По думите й родителите й са съвсем обикновени хора - Йордан е бивш миньор, а Невена - дълги години е работила в някогашния завод "Марек".

Запознават се твърде млади. Невена е била ученичка в гимназия в Перник, а Йордан е работил в миньорския град.

Споделят, че са се взели много набързо, дори съвсем по детски. Подписали са в гражданското със съгласието на родителите на Невена.

"Наблюдавайки ги във времето, бих казала, че формула за дългогодишен брак няма. Тези хора обаче са с друг морал. И те са имали трудности и перипетии в живота, дори може би и повече от нас, но са останали заедно, посветени на децата си, както и един на друг. Един без друг не могат и дано по-дълго време да си бъдат заедно", сподели Ивелина Илиева.

Гостите бяха подготвили и изненади за юбилярите. За Невена имаше символично було и пръстен с малко диамантче - халка, тъй като по думите на дъщерята Ивелина тя никога не е имала възможност да си купи халка.

Дори булченската й рокля е била назаем. Двамата юбиляри получиха и грамота за това, че са живели толкова години заедно. Освен това дъщерите им бяха подготвили и шеговито стихче, с което усмихнаха гостите.

 

Семейство Тасеви с дъщерите си

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK