Принц Хари и Меган Маркъл сключиха брак

Снимки: БГНЕС

Американската телевизионна звезда Меган Маркъл се присъедини към принц Хари пред олтара в събота, носейки бяла рокля на препълнената със знаменитости церемония, докато десетки хиляди фенове се веселяха на улицата и милиони гледаха по целия свят.

Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби, духовният лидер на Англиканската църква, обяви двойката за съпруг и съпруга след размяна на обети и пръстени. Хари и майката на булката Дория Рагланд изглеждаха видимо разчувствани и двойката си държеше за ръце на церемонията, водена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби.

92-годишната баба на Хари – кралица Елизабет II и съпругът й принц Филип пристигнаха малко преди Маркъл да влезе в параклиса "Свети Георги" в замъка Уиндзор, облечена с бяла рокля, дълъг бял воал и бляскава тиара.

Сред гостите на церемонията бяха певецът Елтън Джон, холивудската звезда Джордж Клуни и съпругата му Амал Клуни, футболистът Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория, тенис звездата Серена Уилямс и американската водеща Опра Уинфри. От страна на Меган присъстваха много нейни приятели, както и актьорите от сериала „Костюмари”.

36-годишната булка мина сама по пътеката, преди към нея да се присъедини на половината от пътя бащата на Хари, принц Чарлз. Десетки хиляди благопожелатели се развеселиха, когато Хари пристигна в църквата с брат си и шафера принц Уилям, и двамата с тъмни военни униформи. Пръстенът на Маркъл е направен от уелско злато, както е традиционно за кралски сватби, докато на Хари е от платина.

Кралица Елизабет преди сватбата даде титлата "херцог на Съсекс" на внука си принц Хари, което означава, че Маркъл ще бъде известна като херцогинята на Съсекс.

Двойката се среща случайно през юли 2016 г. и изпада в романтична вихрушка, носеща се през Атлантическия океан, тъй като Маркъл продължава снимките си в Торонто. Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби заяви, че те са "много разумни" и "спокойни". "Между тях има дълбока любов, което е прекрасно и дълбоко разбиране и взаимна подкрепа", каза той.

Премиерът Тереза Мей, която не беше поканена на сватбата, изпрати през Туитър своите "най-добри пожелания". Принц Хари, най-малкият син на покойната принцеса Даяна, е един от най-популярните членове на кралското семейство, а Маркъл, която има един брак зад гърба си, се смята за полъх свеж въздух за монархията. /БГНЕС, АФП

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK