Електроаварията в София е заради неспазени правила

Снимка: бТВ

Днес в УМБЛАСМ "Н. И. Пирогов" е докаран мъж с електрическо изгаряне.

Веднага в противошокова зала на Клиниката по изгаряне се събира екип от специалисти. Медиците правят оценка на състоянието и пръвична обработка на нараняванията му. 

Състоянието му е изключително тежко, с обширни, дълбоки изгаряния. В момента пациентът е настанен в реанимация, където е  поставен под реанимационно лечение и активно наблюдение. Лекарите се борят за живота му.

Иницидентът е станал със съоръжение 110 kV, собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/, което налага изключване на подстанция Студентски град.

Служител на обекта дърпа маркуч, който се преплита в далекопровод на ЕСО, което пък води до късо съединение, съобщава бТВ.

Проверката на Електроенергийния системен оператор на място показва, че виновни за аварията са от строителната фирма. „Строителят е монтирал цистерната под електропровода и техен работник дърпа маркуча на цистерната нагоре и става късо като се допира до проводника”, обясни Стилян Чешмеджиев от ЕСО.

Без електрозахранване останаха Студентски град, Драгалевци, Симеоново, Витоша, Киноцентър, Бояна, Ярема, Железница, Бистрица, Малинова долина и др.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK