Граждани с подписка за асфалтиране на две улици в ж.к. „Струмско“

Снимки: ПП "Партия на зелените"

Живеещи в благоевградския квартал „Струмско“ алармират за окаяно състояние на две улици - „Заря“ и „Питу Гули“.

В подписка до общинския съветник и местен лидер на ПП "Партия на зелените" - Андон Тодоров, над 50 граждани настояват за благоустрояване и асфалтиране на въпросните улици.

„Условията са много тежки, няма осветление, има прекалено много дупки, прахта е непоносима, майките с детски колички едва се придвижват“, твърдят в документа жалващите се благоевградчани.

Те получили много обещания, но и до момента никой не обърнал внимание на проблемите им. Надеждите им са този път гласът им да бъде чут.

Въпросът вече е отнесен до кмета на Благоевград, Атанас Камбитов. Общинският съветник Андон Тодоров изпрати до градоначалника предложение, в което се казва:

„Уважаеми г-н Камбитов, адмирации за вашата кампания „Ти предложи! Кмете, направи!“, която стартира скоро и в рамките на инициативата ще събирате предложения на граждани за изграждане на общественозначими обекти в Благоевград. Във връзка с подписката на гражданите от ж.к. "Струмско" предлагам да бъдат заделени финансови средства за асфалтиране, изграждане на тротоари, осветление.

Според Тодоров е неприемливо в 21. век в един от големите квартали на града да има такива улици.

В писмото си той отправя молба към Камбитов да се предвидят необходимите средства от бюджета за благоустрояване на "Заря" и "Питу Гули", като това да стане не по-късно от 09.09.2019 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK